بديهي است ايجاد مسموميت در اثر مصرف قارچ ها مانند ساير مواد غذايي در همه افراد حتمي نيست و پاره اي از مردم نسبت به اين مواد داراي حساسيت بوده و عده اي مقاوم هستند.
عوارض مسموميت يا حساسيت دراثر مصرف قارچ ها بسته به نوع آن ها و مقاومت مصرف کننده متفاوت است و ممکن است ظرف چند روز ظاهر شوند و عبارت اند از عوارض عصبي مانند اغما، خواب آلودگي، سرگيجه و تشنجات عضلاني، عوارض گوارشي مانند اسهال، يبوست، استفراغ و عطش. عوارض روحي مانند خشم، اضطراب، سستي، ضعف، بي حسي و خنده و عوارض قلبي و کليوي و گاهي سقط جنين در زنان باردار. البته بايد در نظر داشت قارچ هاي سمي فقط در طبيعت و بيشتر در جنگل ها و در بيخ و انتهاي درختاني مثل زيتون، انجير و گردو مي رويند و يا در فضله گاو، مردارها و نزديک لانه حيوانات سمي رشد کرده و بسيار هم سمي و خطرناک است و بيشتر به رنگ سياه يا سرخ و سفيد ظاهر مي شود. ولي قارچ هايي که به صورت صنعتي به وسيله متخصصان اين فن پرورش مي يابند سمي نبوده و بيشتر به رنگ سفيد متمايل به شيري مي باشند و هرگز لزج و بدبو نيستند. براي شناسايي قارچ هاي سمي از خوراکي راه دقيق و مطمئن آزمايشگاه است. اما روش هاي ديگري نيز وجود دارد که زياد دقيق نيستند. از جمله آن بخارات حاصل از جوشاندن قارچ سمي در آب جوش باعث سياه شدن قاشق نقره اي مي گردد.    
وجود زايده کيسه مانند در پايه قارچ ها معمولاً نشان سمي بودن آن هاست و ديگر آن که قارچ سمي باعث بريده بريده شدن شير (اصطلاحاً دلمه شدن) مي گردد.